slider - video-hourseriding
slider - video-hourseriding

BC outfitters paardrijtochten

Avontuurlijke tours in BC | Claw Mountain Outfitters

Te paard door de wildernis van British Columbia. Dat is een echt avontuur! Samen met een gids, worstelaar en pakpaarden ga je paardrijden in de Canadese natuur. Een reis van veertien dagen, waarbij je op ‘rijdagen’ drie tot zes uur in het zadel zit. Samen met je paard steek je rivieren over, ga je over bergpassen en trek je door valleien. De rijdagen worden afgewisseld met een paar dagen in de hut - en tentenkampen om te ontspannen. Hier kunt u genieten van het landschap en de wilde dieren. U kunt vissen in meren en rivieren, valleien verkennen of wandelen naar de omliggende bergtoppen. Geniet van een kampvuur en zwem in kristalhelder water. En 's ochtends, na een stevig ontbijt, gaan we op zoek naar de paarden. In de verte hoor je het geluid van de bellen om hun nek. Al snel leer je de paarden door en door kennen tijdens het paardrijden bij ons in Canada. Je ziet hoe ze hun oren richten, hoe ze opgewonden een rivier oversteken, hoe ze naar adem snakken en zweten en hoe ze voorzichtig snuiven als ze een beer ruiken.

Praktische details

INBEGREPEN

 • Vlucht van Smithers naar Base Camp en terugvlucht
 • Eén vlucht met watervliegtuig
 • Paardrijgids & wrangler
 • Alle maaltijden en overnachtingen tijdens de reis
 • Waterfilter (meegenomen door gids)
 • Alle kookgerei
 • Meerdere hutten tijdens de reis
 • Tent en slaapmatras
 • Visvergunning
 • Gebruik van visuitrusting in cabinekampen
 • Gebruik van kano's in cabinekampen
 • Alle vergunningen, licentiekosten en belastingen

UITGESLOTEN

 • Vlucht van en naar Canada, Smithers
 • Accommodatie in Smithers
 • Maaltijden voor aankomst en na vertrek uit het basiskamp van Claw Mountain Outfitters
 • Paardrijuitrusting (slaapzak, rugzak, wandelschoenen, kampeerschoenen, regenkleding en kleding)
 • Persoonlijke toiletartikelen (zoals tandenborstel, zeep, etc.)
 • Verzekering (reis- en ongevallenverzekering is verplicht, annuleringsverzekering wordt geadviseerd)

Paardrijden reisplan

Smithers - Black Lake
Black Lake - Sheepcamp/Pass
Reis naar Toodoggone Lake
Verblijf bij Toodoggone Lake
Oversteek over de rivier en reis naar kamp McClair
Kamp McClair Creek
Het bereiken van Belle Lakes
Reis naar het Chukachida-meer
Blijf bij Chukachida Lake
Vangbal naar Smithers

Smithers - Black Lake

Als je Smithers verlaat, begint je avontuur. De piloot accelereert over het meer terwijl het water onder de drijvers omhoog spat. Kort daarna zie je de wildernis onder je wegglijden. Na anderhalf uur met het watervliegtuig komt ons basiskamp bij Black Lake in zicht. We zijn ongeveer zeshonderd kilometer van Prince George en driehonderd kilometer van Smithers. Je bevindt je nu in het domein van beren, wolven, elanden en Amerikaanse zeearenden, berggeiten en veelvraten.
Smithers - Black Lake

Black Lake - Sheepcamp/Pass

Onze tocht te paard gaat recht omhoog, door dichte begroeiing met dennen. Na een steile klim waarbij de paarden zweten, komen we in een open gebied met wilde bloemen. De kans is groot dat je hier Canadese dieren in het wild ziet! Laat u betoveren door de imposante toppen van het Omineca-gebergte en daal af door een gebied dat wordt bewoond door marmotten, korhoenders en ander klein wild. Aan het einde van deze eerste dag bereiden we onze maaltijd voor bij een open kampvuur.
Black Lake - Sheepcamp/Pass

Reis naar Toodoggone Lake

Na onze eerste nacht slapen in een tent of onder een zeil, word je wakker in de frisse berglucht. We hebben eieren, spek en bonen als ontbijt en zadelen onze rijpaarden. Hier steken we onze eerste beek over en verdwijnen tussen de bomen. Na een aantal uitdagende afdalingen, waar jij en je paard op de proef worden gesteld, bereiken we Toodoggone Lake.
Reis naar Toodoggone Lake

Verblijf bij Toodoggone Lake

Toodoggone Lake lonkt. We blijven hier een paar dagen. Dompel jezelf onder in de ontzagwekkende Canadese wildernis. Ga vissen, kanoën of wandel naar een waterval. Ontdek het bos achter de hutten, waar een verscheidenheid aan bessen groeit - een heerlijk ontbijt. Geniet van de stilte en rust. Als je geluk hebt, zie je bevers en elanden!
Verblijf bij Toodoggone Lake

Oversteek over de rivier en reis naar kamp McClair

Na een paar heerlijke dagen vervolgen we onze reis. We steken de Toodoggone rivier over met onze paarden. Een spannend moment! De paarden lopen door steeds dieper water. Binnenkort zal het nodig zijn om je voeten uit de stijgbeugels te halen omdat het water tegen de buik en borst van je paard spat. Eenmaal aan de andere kant kan de reis naar kamp McClair beginnen.
Oversteek over de rivier en reis naar kamp McClair

Kamp McClair Creek

Op weg naar kamp McClair Creek komen we de overblijfselen tegen van een oud goudmijnkamp. We rijden met onze paarden langs rivieren en doorkruisen nog meer beken. Een enkele kreek heeft snel stromend water. Hier vertrouw je je paard, dat op zoek gaat naar zijn eigen weg naar de overkant. Eenmaal bij het kamp aangekomen, kunt u trots terugkijken op de diepe kloof die u en uw paard hebben weten te navigeren. Voel je één met de wildernis.
Kamp McClair Creek

Het bereiken van Belle Lakes

We rusten uit waar McClair Creek en Belle Creek elkaar ontmoeten en lunchen bij een prachtige waterval. We rijden door de valleien, passeren meren en steken Belle Creek over. Als we aankomen bij ons kamp, Upper Belle Lake, laten we de paarden vrij rondlopen. Ze zullen zelf hun eten zoeken tijdens ons verblijf in Belle Lakes. Ga wandelen in het Omineca-gebergte, neem een duik in het kristalheldere water van het meer of geniet van het uitzicht met de bergen om je heen. Misschien vang je zelfs een glimp op van het noorderlicht.
Het bereiken van Belle Lakes

Reis naar het Chukachida-meer

De worstelaar staat vroeg op om de paarden voor de reis van vandaag te gaan zoeken. Als je wilt, kun je met hem meegaan. Vandaag gaat de route naar het Chukachida-meer langs verschillende meren. Het is een moeilijke route, waar de paarden hard moeten werken. Na een korte, steile klim rijden we door sparrenbossen. We zien een oude goudzoekershut. Al snel ruiken de paarden dat we onze hut naderen.
Reis naar het Chukachida-meer

Blijf bij Chukachida Lake

We overnachten in tenten bij een mooie blokhut. Een geweldige plek om de laatste dagen van je avontuur door te brengen. Chukachida Lake is prachtig. Het ligt ingeklemd tussen de bergen van het Omineca-gebergte. Klim in het zadel en maak een ritje naar een smaragdgroen meer of naar een van de bergtoppen. Tijd genoeg om te kanoën, vissen of zwemmen.
Blijf bij Chukachida Lake

Vangbal naar Smithers

Na veertien dagen in het ritme van de natuur te hebben geleefd, is het tijd om afscheid te nemen van de Canadese wildernis met zijn beren, elanden en adelaars. Met het watervliegtuig vlieg je terug naar Smithers. Over rivieren die je met je paard bent overgestoken, alpenweiden die je hebt bewonderd en bergen die je hebt getrotseerd. De vrede die je hier in een van de laatst overgebleven wildernis op deze aarde hebt ervaren, zal voor altijd bij je blijven.
Vangbal naar Smithers

Uw gidsen

Voor onze gidsen werken Rick en Bert tijdens deze avontuurlijke reizen niet, maar het is een levensstijl. Een geloof. Wakker worden in een landschap waar stilte heerst, waar je je wast in een steenkoude kreek, waar elke dag een nieuw avontuur is - dat is voor hen het gevoel dat ze leven. In de onmetelijke, uitgestrekte afgelegen wildernis van West-Canada wonen ze niet alleen hier in de zomer, maar ze zijn ook hier gedurende de winter. Met onze ervaren gidsen voel je je op je gemak tussen elanden, beren en wolven.

Rick

Rick Solmonson is de manager voor Claw Mountain Outfitters en is de gids voor de tochten te paard. De afgelopen 40 jaar zwierf hij te paard door het grootste deel van de wildernis van Midden- en Noord-BC. Hij begon met het organiseren van paardrijtochten in 2010. Elke keer is hij blij reizigers te zien aankomen als klanten en ze te zien vertrekken als vrienden. Rick heeft een grote passie voor paarden en de natuur in het algemeen.

Bert

Bert begeleidt de wandelavonturen bij Claw Mountain Outfitters. Hij komt uit Europa [Nederland, spreekt Engels, Duits en Nederlands] en is sinds 2015 gids bij ons. Hij wandelde door heel Europa [De Alpen in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk, de Pyreneeën in zowel Spanje als Frankrijk , in België, Luxemburg en Duitsland, evenals de Scandinavische landen], in Australië en Nieuw-Zeeland.

Tim

Tim vliegt vanaf het begin voor Claw Mountain Outfitters. Hij vliegt niet alleen onze wandelaars, ruiters en skiërs tussen de verschillende locaties, maar hij vliegt ook met onze voorraden, brandstof, enz. Tim vliegt vanaf het begin voor Claw Mountain Outfitters. Hij vliegt niet alleen onze wandelaars, ruiters en skiërs tussen de verschillende locaties, maar hij vliegt ook in onze voorraden, brandstof, enz.
Auteursrecht © 2019 Claw Mountain Outfitters