slider - video-hiking
slider - video-hiking

BC outfitters Wandeltochten

توضیحات برای عکس ثبت نشده

Onze wandelavonturen zijn onvergetelijk. Veertien dagen in de wildernis, samen met twee tot vier deelnemers en je gids. Op wandeldagen wandel je vier tot zeven uur met je rugzak. Door valleien en beekjes. Een goede fysieke conditie is een must.
Bij de wandelavonturen draait alles om genieten van de natuur. We overnachten in tenten of onder een zeil en op sommige plaatsen hebben we een blokhut. We worden wakker voor de roep van de gek op het meer en doen wat goed voelt op de rustdagen.
Ontdek Canadese dieren in het wild, beklim een berg, peddel in een Canadese kano over een kristalhelder meer, ga zwemmen, vissen of help met dagelijkse activiteiten zoals houtkap, kampvuur maken en koken. En geniet 's avonds van de absolute stilte bij een open kampvuur.

Praktische details

INBEGREPEN

 • Vlucht van Smithers naar Base Camp en terugvlucht
 • Eén vlucht met vlottervliegtuig
 • Wandelgids
 • Alle maaltijden en overnachtingen tijdens de reis
 • Waterfilter (meegenomen door gids)
 • Alle kookgerei
 • Meerdere hutten tijdens de reis
 • Tent en slaapmatras Visvergunning
 • Gebruik van visuitrusting in cabinekampen
 • Gebruik van kano's in cabinekampen
 • Alle vergunningen, licentiekosten en belastingen

UITGESLOTEN

 • Vlucht van en naar Canada, Smithers
 • Accommodatie in Smithers
 • Maaltijden voor aankomst en na vertrek uit het basiskamp van Claw Mountain Outfitters
 • Wandeluitrusting (slaapzak, rugzak, wandelschoenen, kampeerschoenen, regenkleding en kleding)
 • Persoonlijke toiletartikelen (zoals tandenborstel, zeep, etc.)
 • Verzekering (reis- en ongevallenverzekering is verplicht, annuleringsverzekering wordt geadviseerd)
Smithers – Black Lake
Black Lake – Sheepcamp/Pass
Het bereiken van Toodoggone Lake
Verblijf bij Toodoggone Lake
De Toodoggone River oversteken en naar het McClair Creek kamp
Reis naar Belle Lakes
Verblijf in Belle Lakes
Reis naar het Chukachida Lake
Blijf bij het Chukachida Lake
Fly-out naar Smithers

Smithers – Black Lake

Wanneer u Smithers verlaat, begint uw wandelreis in Canada. De piloot accelereert over het meer terwijl het water onder de drijvers omhoog spat. Kort daarna zie je de wildernis onder je wegglijden. Na anderhalf uur met het watervliegtuig komt ons basiskamp bij Black Lake in zicht. We zijn ongeveer zeshonderd kilometer van Prince George en driehonderd kilometer van Smithers. Je bevindt je nu in het domein van beren, wolven, elanden en Amerikaanse zeearenden, berggeiten en veelvraten.
Smithers – Black Lake

Black Lake – Sheepcamp/Pass

Vanuit ons basiskamp bij Black Lake wandelen we met onze rugzak door de dichte wildernis en alpenweiden. We klimmen naar een bergpas vanwaar je uitkijkt op het Ominecagebergte. En je bent meteen synchroon met het ritme van de natuur. Voordat het donker wordt, bereiden we ons voor op de nacht.
Black Lake – Sheepcamp/Pass

Het bereiken van Toodoggone Lake

Nog voordat de natuur ontwaakt, hebben we een stevig ontbijt. Eieren, spek en bonen. Ons doel is om Toodoggone Lake te bereiken. Voor het eerst tijdens ons wandelavontuur in Canada steken we een beek over en mogelijk onze eerste waarneming van een grizzlybeer.
Het bereiken van Toodoggone Lake

Verblijf bij Toodoggone Lake

We kamperen een paar dagen langs de oevers van het uitgestrekte Toodoggone-meer. Rond het meer leven elanden, bevers en adelaars. Laat u verrassen door de natuur en haar stilte. We gaan vissen, kanoën en wandelen en 's avonds grillen we onze zelfgevangen forel boven een open kampvuur.
Verblijf bij Toodoggone Lake

De Toodoggone River oversteken en naar het McClair Creek kamp

De reis naar het McClair-kamp is gevarieerd. Het gaat verder langs rivieren en door bossen van zwarte sparren en dichte wilgen. Per kano steken we de Toodoggone rivier over. We doorkruisen allerlei beekjes en zien de restanten van een oud goudmijnkamp. Wanneer we bijna het kamp hebben bereikt, moeten we nog een rivier oversteken en een korte klim voltooien.
De Toodoggone River oversteken en naar het McClair Creek kamp

Reis naar Belle Lakes

Onze reis gaat verder naar het noorden. We kunnen McClair Creek enige tijd aan onze linkerkant zien. We komen aan in de prachtige vallei van Belle Creek en de Belle Lakes. Onze bestemming voor de dag: Upper Belle Lake. Hoor de roep van de Amerikaanse zeearend en zie hoe de zon op het water glinstert.
Reis naar Belle Lakes

Verblijf in Belle Lakes

Het Belle Lakes-gebied is prachtig. Voel je één met de natuur en maak een onvergetelijke duik in het kristalheldere water van het Upper Belle Lake. We wandelen ook de bergen in om het hart van het Omineca-gebergte te verkennen. 'S Nachts slaap je in een tent of onder het zeil.
Verblijf in Belle Lakes

Reis naar het Chukachida Lake

We gaan verder naar het Chukachida-meer. We steken talloze beekjes over terwijl we worstelen om droog te blijven. Na een korte, scherpe klim laten we de beekjes achter ons. Het voelt heerlijk om weer 'droog' te wandelen. Onderweg zien we de overblijfselen van de rijke goudzoekers uit het verleden: een hut van een goudzoeker. De goudzoeker kwam hier in 1970 met zijn vrouw terug.
Reis naar het Chukachida Lake

Blijf bij het Chukachida Lake

Het Chukachida-meer ligt ingeklemd tussen de bergen van de Omineca's. Hier verblijven we de resterende dagen van ons wandelavontuur in tenten bij een blokhut. Een geweldige plek waar je bepaalt wat je gaat doen tijdens de laatste dagen van je wandeltocht. Wil je wandelen of kanoën op dit prachtige meer? Een trip maken naar een van de bergtoppen rond het meer? Maak een meerdaagse wandeling naar een smaragdgroen meer? Of vissen in de oorverdovende stilte?
Blijf bij het Chukachida Lake

Fly-out naar Smithers

Na veertien dagen in het ritme van de natuur te hebben geleefd, is het tijd om afscheid te nemen van de Canadese wildernis met haar beren, elanden en adelaars. U vliegt per watervliegtuig terug naar Smithers. Over rivieren die je hebt doorkruist, over de meren waar je hebt gecanoeëerd en over de bergen die je hebt beklommen. De vrede die je hier hebt ervaren in een van de laatst overgebleven wildernis op aarde, zal voor altijd bij je blijven.
Fly-out naar Smithers

Uw gidsen

Voor onze gidsen werken Rick en Bert tijdens deze avontuurlijke reizen niet, maar het is een levensstijl. Een geloof. Wakker worden in een landschap waar stilte heerst, waar je je wast in een steenkoude kreek, waar elke dag een nieuw avontuur is - dat is voor hen het gevoel dat ze leven. In de onmetelijke, uitgestrekte afgelegen wildernis van West-Canada wonen ze niet alleen hier in de zomer, maar ze zijn ook hier gedurende de winter. Met onze ervaren gidsen voel je je op je gemak tussen elanden, beren en wolven.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

Rick

Rick Solmonson is de manager voor Claw Mountain Outfitters en is de gids voor de tochten te paard. De afgelopen 40 jaar zwierf hij te paard door het grootste deel van de wildernis van Midden- en Noord-BC. Hij begon met het organiseren van paardrijtochten in 2010. Elke keer is hij blij reizigers te zien aankomen als klanten en ze te zien vertrekken als vrienden. Rick heeft een grote passie voor paarden en de natuur in het algemeen.
توضیحات برای عکس ثبت نشده

Bert

Bert begeleidt de wandelavonturen bij Claw Mountain Outfitters. Hij komt uit Europa [Nederland, spreekt Engels, Duits en Nederlands] en is sinds 2015 gids bij ons. Hij wandelde door heel Europa [De Alpen in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk, de Pyreneeën in zowel Spanje als Frankrijk , in België, Luxemburg en Duitsland, evenals de Scandinavische landen], in Australië en Nieuw-Zeeland.
توضیحات برای عکس ثبت نشده

Tim

Tim vliegt vanaf het begin voor Claw Mountain Outfitters. Hij vliegt niet alleen onze wandelaars, ruiters en skiërs tussen de verschillende locaties, maar hij vliegt ook met onze voorraden, brandstof, enz. Tim vliegt vanaf het begin voor Claw Mountain Outfitters. Hij vliegt niet alleen onze wandelaars, ruiters en skiërs tussen de verschillende locaties, maar hij vliegt ook in onze voorraden, brandstof, enz.
Auteursrecht © 2019 Claw Mountain Outfitters